Nieuws

Centrumplan Born afgerond

Met het planten van een zuillinde hebben Pieter Meekels en Jack Vroomen (voorzitter van de ondernemersvereniging) de fysieke werkzaamheden in het centrum van Born afgesloten.

In de afgelopen twintig jaar zijn verschillende fases van het Centrumplan uitgevoerd. De eerste was de aanleg van de parkeerplaats achter de supermarkt C1000 (tegenwoordig Jumbo). Daarna is het eerste gedeelte van de Kerkstraat en Kapelweg gerenoveerd. Vervolgens is de rotonde aangelegd, in combinatie met de aanleg van de parkeerplaats van de parkeerplaats Borner Markt (langs de parkweg).

De laatste jaren is eerst gewerkt aan de aanpak van het gebied bij de kerk en daarna aan het vernieuwen van een deel van de Kapelweg en de Prins Bisdomstraat.

Ook het opknappen van de ruine en een mogelijk ander gebruik van de binnenplaats van de kasteelhoeve is onderdeel van het centrumplan van Born.

Wethouder Pieter Meekels liet tijdens de bijeenkomst weten dat de gemeente, samen met de ondernemers en pandeigenaren, onderzoek laat doen naar maatregelen om het centrum van Born nog aantrekkelijker te maken. Hiervoor wordt samengewerkt met MKB Limburg.

|Doorsturen
Ook hier adverteren?


Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer