Nieuws

Herfstkrans maken en Nacht van de Nacht in Kasteelpark Born

Herfstvakantie! Kom gezellig op bezoek in het Kasteelpark. Wandel langs grote kamelen, wijze uilen, nieuwsgierige neusberen, speelse apen en lieve geitjes. Even uitgekeken? Geniet van een kop warme chocomel op het terras of leef je uit in de speeltuin. In de herfstvakantie zijn er nog leuke activiteiten! 

Kransen en spinnen maken
Op woensdag 18 oktober kunnen de kinderen vanaf 13.00 uur bontgekleurde spinnen gaan maken van kastanjes en wol. De moeders kunnen tegen een geringe vergoeding een sfeervolle herfstkrans maken onder leiding van onze vrijwilligsters. Alle materialen zijn aanwezig. De activiteit duurt tot ca. 16:00 uur (zolang de voorraad strekt). De activiteiten gaan onder alle omstandigheden door. 

Herfst: de tijd van gezelligheid komt er weer aan. In het Kasteelpark is veel te zien: de bladeren krijgen herfstkleuren en de dieren bereiden zich voor op de winter. De vachten van de schapen en kamelen groeien hard en het damhert heeft zijn gewei kaal geschuurd. In de herfstvakantie hebben we naast onze twee traditionele activiteiten voor de tweede keer ook een kindvriendelijke Halloween avondopening! 

Nacht van de Nacht
Zaterdag 21 oktober is de Nacht van de Nacht. Let op! Dit is een week eerder dan de landelijke activiteiten!!

Ook in Kasteelpark Born is het dan heel donker. Een uitgelezen moment om eens naar de sterren te kijken en een wandeling door het duister te maken. Het Kasteelpark is voor deze activiteit open van 18 tot 21 uur.

Om 18.15 uur gaat astronoom Henk Bril vertellen over de zonsverduistering die hij onlangs in Amerika heeft meegemaakt.

Om 19.15 uur nemen IVN en Galileo het stokje over. Ze maken een “donkere wandeling” in de directe omgeving van Born. Onderweg wordt verteld over de sterrenhemel en het landschap waar je doorheen loopt. De wandeling duurt ongeveer een uur. Bij terugkomst kan je genieten van een heerlijke beker warme chocomel.

Trek vooral warme kleren aan, want het koelt ’s avonds snel af.

Ook bij slecht en bewolkt weer gaat de activiteit gewoon door. Henk, IVN en Galileo hebben genoeg te vertellen en te laten zien.  Entree voor deze activiteit is gratis. 

Leukste uitje van Limburg?
Kasteelpark Born is een van de genomineerden voor Leukste Uitje van Limburg. Deze verkiezing wordt georganiseerd door Het Land van ANWB. Heeft u uw stem nog niet uitgebracht? Dit kan nog t/m 31 oktober 2017 via de website www.anwbleuksteuitje.nl of via de snelkoppeling op de Facebookpagina van het Kasteelpark. Als u de QR-code scant, komt u gelijk op de stempagina van het Kasteelpark. Alvast bedankt voor uw stem!

Openingstijden
Kasteelpark Born is t/m 28 oktober dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. Van 29 oktober t/m 5 november zijn we dagelijks open van 10 tot 17 uur. Vanaf 6 november is het wintertijd in het park. Het Kasteelpark is dan op woensdag en in het weekend van 10 tot 17 uur geopend.

De entree bedraagt € 6,00 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen.  Gehandicapten en 65+ betalen € 6,00. 

Cadeautip
De feestdagen zijn weer in aantocht. Bij de kassa zijn cadeaubonnen verkrijgbaar. Hiermee kun je iemand een dagje of een jaarkaart Kasteelpark cadeau doen! 

Wilt u meer info over het Kasteelpark, kijk dan op onze website www.kasteelparkborn.nl

 

|Doorsturen
Ook hier adverteren?


Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer