Nieuws

Hoog in de lucht in Kasteelpark Born

In het Kasteelpark staan vele bomen, waarvan sommige ook erg oud zijn. In het park staan meer dan 40 verschillende soorten bomen, van grote eiken en kleurige Albizia’s tot fruitbomen en berken. Sommige bomen zijn al meer dan 100 jaar oud! In het Kasteelpark wonen ook veel vogels, die de bomen gebruiken als rustplaats of nestgelegenheid. Kom op zondag 27 augustus naar het Kasteelpark en kom tussen 13 en 16 uur alles te weten over de bomen en vogels in het Kasteelpark. 

Je kunt de boom in!
Lijkt je dat niet gaaf? Lekker hoog in een boom klimmen, zonder dat je ouders in paniek raken? Onder leiding van de medewerkers van Entertreement uit Maria Hoop kun je vandaag letterlijk DE BOOM IN. Met een klimharnas aan en helm op klim je meters hoog in de grote esdoorn achter de horeca. Je kunt dan het park ook eens vanuit de lucht bekijken. (Ook papa’s en mama’s mogen komen klimmen). 

Bomenwandeling
Aan de kassa is het Bomenboekje verkrijgbaar. Hiermee wandelt u langs de bomen in het park. In het boekje staat niet alleen informatie over de bomen, maar ook leuke wetenswaardigheidjes. Wist u dat bij het bouwen van de huizen in Venetië veel gebruik is gemaakt van elzenhout, omdat deze houtsoort onder water vrijwel niet rot? En dat de Canadese populier in juni zoveel pluis maakt, dat het lijkt of het sneeuwt in de damhertenwei? 

Vogels
In de bomen wonen ook heel veel vogels. In de Waterwereld kun je in de vitrinekast schedels van diverse soorten vogels bekijken.  Bij de Wasjbear kun je pootafdrukken van vogels en eieren van vogels bekijken. Onder de microscoop kun je ook een veer van dichtbij bekijken.

Verder is er voor de nieuwsgierige kids een WWW-boekje. Met dit boekje struin je door het park en zoekt de antwoorden op de vragen. Er zijn diverse boekjes, onder meer met het thema bomen, ooievaars en zwanen.

Tot slot is er in de nabijheid van het terras een leuke knutselactiviteit. 

Airtrampoline
Uitgekeken? Dan is het tijd om even uit te rusten op het terras of tijd om te springen op de grote airtrampoline. De speeltuin ligt naast het terras, zodat de ouders lekker kunnen genieten van een hapje en een drankje, terwijl de kinderen ravotten op de speeltoestellen of een zandkasteel bouwen.

Openingstijden
Kasteelpark Born is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. De entree bedraagt € 6,00 voor kinderen en 65+ en € 7,50 voor volwassenen. Aan de kassa zijn voerzakjes te koop. 

Jaarkaart
Een bezoek aan Kasteelpark Born is genieten voor jong en oud. Met een jaarkaart kunt u regelmatig ons mooie park bezoeken. Jaarkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Kinderen betalen € 18,00 en volwassenen € 25,00.

|Doorsturen
Ook hier adverteren?


Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer