Nieuws

Hoogseizoen langs de Vloedgraaf

Dit is van toepassing op dit mooie stukje natuur. Het groeit en bloeit dat het een lieve lust is. Nadat de Vloedgraaf van een rechte betonnen goot werd omgevormd tot een mooie meanderende beek heeft ze zich nu al heel wat jaren kunnen ontwikkelen tot een geweldig stuk natuur, de droom van menig natuurliefhebber.

De dierenwereld is ook goed vertegenwoordigd en dan niet alleen maar eenden, Gallowayrunderen zijn ingezet om het beheer te regelen. Bevers laten er hun knaagsporen achter en het ijsvogeltje wordt er al weer vaak gezien.

Kom zelf eens kijken en luisteren naar dit mooie stukje nieuwe natuur, de voorjaarsbloeiers begroeten je weer. Gidsen van IVN Born – Land van Swentibold weten veel te vertellen over dit nieuwe stukje natuur, dat normaal niet toegankelijk is voor publiek.

Stevig wandelschoeisel is aan te raden, het kan er modderig zijn. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Het vertrek is op zondag 7 mei om 09.30 uur bij het waterpompstation van de WML aan de Rijksweg uid tussen Nieuwstadt en Susteren.

Voor meer informatie kunt u bellen met Hans Dings 06 – 22920323 of kijk op de website: www.ivn.nl/born-swentibold

 

 

|Doorsturen
Ook hier adverteren?


Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer