Nieuws

Insecten en andere kriebelbeesten in Kasteelpark Born

Kasteelpark Born, een bezoek waard…

Naast grote kamelen, nieuwsgierige neusberen en stoere lynxen, kun je je in het Kriebelhuis vergapen aan de kleinere dieren in het Kasteelpark. Je vindt ze in het Kriebelhuis en in de Waterwereld.

De een vindt ze supercool, de ander krijgt kippevel bij het zien van deze dieren. Je maakt kennis met onder meer wandelende takken en bladeren, vogelspinnen, rivierkreeften en felgekleurde tropische kikkertjes.

Op zondag 23 juli besteden we extra aandacht aan deze kleine dieren. 

Vlindertuin
Op het plein bij de ezels hebben we een vlindertuin gemaakt. Leerlingen van De Wissel (Born), Swentibold (Born), Het Avontuur (Buchten) en de JFK school (Maastricht) hebben prachtige vlinders geknutseld. Meer dan 400 vlinderen zorgen voor een kleurrijke vlindertuin. De vlindertuin is in ieder geval nog tot en met zondag 23 juli te bezichtigen.

Insecten proeven
Insecten zijn nuttige dieren die in iedere tuin voorkomen. Er zijn veel dieren die ook insecten eten. Wist je dat jij ook insecten kunt eten? Je kunt ze verwerken in een heerlijke taart, maar ook gefrituurd zijn ze erg lekker. Kom je proeven? (Van 13 – 16 uur, zolang de voorraad strekt) 

Openingstijden
Kasteelpark Born is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. De entree bedraagt € 6,00 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen.  Gehandicapten en 65+ betalen € 6,00. Aan de kassa zijn voerzakjes en speurtochten te koop. 

Jaarkaart

Een bezoek aan Kasteelpark Born is genieten voor jong en oud. Met een jaarkaart kunt u regelmatig ons mooie park bezoeken. Jaarkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Kinderen betalen € 18,00 en volwassenen € 25,00.

Met je jaarkaart kun je ook onze collega-parken die aangesloten zijn bij Dier en Park met korting bezoeken.

 

Meer informatie over Kasteelpark Born vindt u op onze website www.kasteelparkborn.nl.

 

|Doorsturen
Ook hier adverteren?


Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer