Nieuws

Kasteelpark Born: volop activiteiten in de meivakantie

Oertijd in Kasteelpark Born

Op de kinderboerderij springen de Ouessantlammetjes vrolijk in de wei. Bij de Zwarte Zwanen worden de kuikens goed beschermd door papa zwaan en de ibissen zijn druk bezig met het bouwen van een nest. Kom in het Kriebelhuis kijken naar de wandelende takken, grote leguanen en felgekleurde gifkikkertjes. Heb je de axolotls al gezien?

In de meivakantie kun je weer volop genieten van ons mooie park en de activiteiten.

 

Oertijd
Vanaf 18 april t/m 7 mei kun je in het Kasteelpark kennis maken met de Oertijd. Aan de kassa ligt een leerzame speurtocht op je te wachten. Volg de voetsporen en maak kennis met de dino’s uit onze tijd. Onderweg kun je als een echte paleontoloog botten opgraven in de zandbak, een kijkje nemen bij de fossiele zee-egels, je schoenen uittrekken bij het blote voetenpad, een grottekening maken of een Ice-Age puzzel leggen!

Tijdens de Oertijdweken zijn er ook nog speciale themadagen:

Sieraden maken
Op zondag 23 april kun je tussen 13 en 16 uur je eigen speciale oer-sieraad maken. Ook komen er ’s middags een archeoloog en holbewoner van Pakkie An op bezoek. Help mee met het opsporen van de holbewoner, zodat de archeoloog de verdwenen botten weer terugkrijgt! 

Pannenkoeken versieren
Loopt het water je al in de mond bij het horen van het woord “Pannenkoek”? Kom dan op woensdag 26 april naar Kasteelpark Born. Vanaf ca. 13 uur staan bij het terras de dames van de activiteitengroep klaar met een hele grote stapel pannenkoeken. Maar een kale pannenkoek is niet leuk! Daarom hebben we allerlei lekkere dingen klaar staan waarmee je de pannenkoek kunt versieren. Klaar? Smullen maar.

Je kunt tot ongeveer 16 uur een pannenkoek eten, zolang de voorraad strekt. 

Mad Science
De professor van Mad Science laat je op zondag 30 april tussen 13 en 16 uur zien wat je allemaal met vuur kunt doen. Ook leer je alles over dinobotten! ’s Middags komen ook de archeoloog en holbewoner van Pakkie An op bezoek. 

Openingstijden

Het Kasteelpark is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. De entree is € 6,00 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen. 

Jaarkaart

Een bezoek aan Kasteelpark Born is genieten voor jong en oud: kijken naar de dieren, wandelen onder de oude bomen, geiten aaien op de kinderboerderij, lekker ravotten in de speeltuin of een kopje koffie drinken op het terras. Met een jaarkaart kunt u regelmatig genieten van ons mooie park. Jaarkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Kinderen betalen € 18,00 en volwassenen € 25,00. 

|Doorsturen
Ook hier adverteren?


Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer