Nieuws

Oktober kindermaand in Kasteelpark Born: Groentetaart en fruitslingers maken op dierendag

Op woensdag 4 oktober gaan we de dieren trakteren op een lekker hapje. Nu kunnen we de dieren niet op een slagroomtaart trakteren, dat is niet goed voor hun gezondheid. Daarom gaan we groentetaarten maken voor de wasberen, varkens, stekelvarkens en neusberen. Voor de parkieten en papegaaien gaan we fruitslingers maken en voor de apen verrijkingsfrisbees. 

Wil je ook meehelpen?
Kom dan om 13.00 uur naar het Kasteelpark. We gaan het feestmaal bereiden bij de wasberen. Je mag zelf fruit en groente, zoals druiven, sinaasappels, mango, komkommer, broccoli en witlof meenemen. Hazelnoten, walnoten, grote dennenappels en beukennootjes zijn ook welkom. Wortelen, appels, peren en brood zijn er genoeg op het park. Voer dat je meeneemt moet vers zijn en bijvoorbeeld geen rotte plekken of schimmel hebben. De dierverzorger geeft aan of je je eigen meegebrachte fruit/groente goed genoeg is om te gebruiken.

Kom op tijd! We hebben ongeveer een uur tot anderhalf uur nodig om samen al het lekkers te maken. Als er te veel groente en/of fruit is meegenomen (of we zijn al klaar), dan bewaren we dit voor de volgende dag. 

Rond 15.00 uur worden de taarten tijdens de publieksvoeding door de dierverzorger aan de dieren gevoerd. Ook worden daarna de fruitslingers opgehangen in de doorloopvolière.

(Let op: voor deelname aan deze activiteit betaal je aan de kassa de normale entreeprijs van het Kasteelpark) 

Openingstijden
Kasteelpark Born is dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. De entree bedraagt € 6,00 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen.  Gehandicapten en 65+ betalen € 6,00. Aan de kassa zijn voerzakjes en speurtochten te koop. 

Jaarkaart
Een bezoek aan Kasteelpark Born is genieten voor jong en oud. Met een jaarkaart kunt u regelmatig ons mooie park bezoeken. Jaarkaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Kinderen betalen € 18,00 en volwassenen € 25,00 

Meer informatie over Kasteelpark Born vindt u op onze website www.kasteelparkborn.nl.

|Doorsturen
Ook hier adverteren?


Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer