Nieuws

Waterput moet terug aan de Bronstraat in Born

Raadslid Paul Verjans vsn de politieke groepering GOB heeft in een brief aan de gemeenteraad aanhangig gemaakt dat de waterput aan de Bronstraat in Born weer zijn plek moet krijgen.

Inmiddels is het voormalige Zorgcentrum St. Maarten gesloopt en zijn de bouwactiviteiten voor de nieuwbouw van het aldaar geplande complex gestart. Door diverse inwoners van Born is Paul erop aangesproken dat men het slopen van het zorgcentrum ook de aanwezige waterput met de grond gelijk is gemaakt.

Bekend is dat onder het bovengrondse gedeelte van de waterput geen put meer aanwezig was, waaruit daadwerkelijk water geput kon worden. Echter dit neemt niet weg dat de aanwezige waterput door de inwoners van Born als zeer waardevol wordt gezien. Een gevoelsmatige, symbolische en een cultureel historische waarde. Immers uit de waterput werden in het verre verleden door de voormalige inwoners van Born hun drinkwater geput.

Paul Verjans vraagt van het College of zij, eventueel in overleg met de nieuwe eigenaar van het betreffende perceel, bereid is om alles in het werk te stellen dat de waterput weer kan terugkeren aan de Bronstraat, zodat de waterput als markant en in de ogen van de inwoners cultuur-historisch punt weer zijn plek zal krijgen aan de Bronstraat.

|Doorsturen
Ook hier adverteren?


Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer