Bezoek Bisschop Mgr. Harrie Smeets aan Born op 16 juni a.s

Het is inmiddels een tijdje geleden dat paus Franciscus Harrie Smeets afkomstig uit Born benoemde tot opvolger van Bisschop Mgr. Frans Wiertz. In de afgelopen maanden is er natuurlijk heel wat op de nieuwe bisschop afgekomen.

Na die eerste maanden is het dan nu tijd om Monseigneur Smeets een mooi ontvangst te bereiden in zijn eigen thuisparochie. Een werkgroep heeft inmiddels alle voorbereidingen getroffen om Monseigneur Smeets op een gepaste wijze in zijn thuisparochie zal onthalen.

Als datum voor de feestelijk ontvangst van Monseigneur Smeets is zondag 16 juni gepland. Er zal op die dag om 10.30 uur in de St. Martinuskerk een feestelijke, pontificale Hoogmis worden gevierd. De muzikale omlijsting van deze Mis zal verzorgd worden door een koor dat zal zijn samengesteld uit leden van alle koren uit de hele parochiefederatie en door de Harmonie L’Union.

Voorafgaand aan deze heilige Mis zal Monseigneur Smeets in zijn ouderlijk huis aan de Burgemeester Hoenstraat worden opgehaald en in een feestelijke tocht naar de Martinuskerk worden begeleid.

Na de heilige Mis zal er in het gemeenschapshuis Born een gezellige nazit worden georganiseerd, waarin alle parochianen de gelegenheid krijgen om Monseigneur Smeets persoonlijk te begroeten.

Om zoveel mogelijk parochianen de gelegenheid te geven om aan deze feestelijke ontvangst van onze nieuwe bisschop deel te nemen zullen alle andere misvieringen in dit weekend vervallen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *