CDA pleit nogmaals voor betere spreiding watertappunten in dorpen Sittard-Geleen

Op 6 april jl. konden wij in de media lezen dat de gratis WML-watertappunten weer zijn aangesloten en in gebruik kunnen worden genomen. Vooral nu wij weer inmiddels meer dan een jaar als gevolg van de Corona maatregelen steeds meer door de mooie dorpen en het buitengebied van onze gemeente wandelen en fietsen, zijn de WML-watertappunten meer dan ooit een aangename en vooral verfrissende versnapering voor onderweg en haast niet meer weg te denken.

Ons raadslid Jos Schlössels is echter wel van mening dat bij de indeling van deze watertappunten in 2018 geen rekening is gehouden met een evenredige spreiding over een aantal nader te noemen dorpen. Sommige watertappunten liggen op geringe afstand van elkaar zoals die in Obbicht, Grevenbicht en Born. Daarentegen worden dorpen zoals Einighausen, Guttecoven, Limbricht, Buchten, Holtum en Munstergeleen met meerdere trekpleisters verstoken van een dergelijke voorziening.

Watertappunten in deze dorpen bevorderen volgens Jos Schlössels het recreatieve verkeer, zijn gezond en zetten onze mooie gemeente toeristisch nog meer op de kaart. Wij pleiten voor één centrale voorziening in de voormalige gemeente Limbricht (Einighausen, Guttecoven en Limbricht) en één in Munstergeleen. In de voormalige gemeente Born kan een betere spreiding plaats vinden ten gunste van Buchten of Holtum.

Wij hebben het college bevraagd of zij het met onze stelling eens is en of het bereid is (zoals beloofd in april 2018) onderzoek te doen naar de behoefte aan meerdere watertappunten in de genoemde dorpen en zich in te spannen voor realisatie hiervan. De CDA fractie is in ieder geval hier voorstander van en uiteraard benieuwd naar de reactie van het college.

Hartelijke groeten,

de CDA-fractie Sittard-Geleen
Jos Schlössels, raadslid

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *