CDA vraagt aandacht voor verkeersveiligheid Provincialeweg Limbricht

Onze raadsleden Patrick Brouwers en Jos Schlössels hebben onlangs vragen gesteld over de alsmaar toenemende onveilige verkeerssituatie op de Provincialeweg in Limbricht.

 

Op 8 oktober 2018 hebben Patrick en Jos namens het CDA via een melding aandacht gevraagd voor de alsmaar toenemende onveilige verkeerssituatie bij de T-splitsing Provincialeweg-Pagestraat in Limbricht.

 

Deze melding werd gestuurd op verzoek van een aantal ontvangen signalen van  Limbrichttenaren. Deze mensen gaven aan dat men rijdende vanuit de Pagestraat geen goed uitzicht heeft voor het verkeer dat links vanuit Sittard plots komt aanrijden. Met name in de spitsuren is het op dat punt (mede door de regelmatig links geparkeerde auto’s) een drukte van jawelste.

 

Het verzoek van deze mensen was dan ook om aan de overkant een spiegel te plaatsen, zodat men een beter overzicht krijgt van het van links aankomende verkeer. Patrick en Jos zijn vervolgens zelf rond het spitsuur polshoogte gaan nemen bij genoemde T-splitsing. En het klopt, tijdens de spits heeft men (zeker in de donkere maanden)  geen overzicht van het aankomende verkeer dat vanuit Sittard komt aanrijden. Dit leidt vervolgens tot supergevaarlijke situaties.

 

Op 11 oktober 2018 ontvingen onze raadsleden een reactie waarin deze situatie door de dienstdoende wijkagent aan de hand van bijgevoegde foto’s niet werd herkend. De agent was zelf (overdag) polshoogte gaan nemen en zag geen reden om tot het verzoek tot plaatsen van een spiegel over te gaan. Citaat: “Vanuit de Pagestraat kijkend naar Sittard kan eenvoudig achter de boom aan de Provincialeweg gekeken worden. Voor de kijkrichting Born kan eerst worden ingeschat of er vanuit Sittard niets aankomt en vervolgens kan de beweging richting Sittard worden gemaakt”.

 

Wij vinden het dan zo ontzettend jammer als meldingen van meerdere mensen die daar al jaren wonen op deze manier worden afgedaan en dus eigenlijk niet serieus worden genomen. Dit past niet in de nieuwe bestuurscultuur waarbij het college in gesprek gaat met de burger om signalen op te vangen en daar mee aan de slag wil gaan.

 

Verderop bij de kruising met de Bovenstraat en Pastoor Janssenstraat vragen Patrick en Jos ook aandacht voor de verkeersveiligheid. Want ook daar is het een dagelijkse drukte die eveneens leidt tot gevaarlijke situaties. Het uitzicht is er wel, maar oversteken vanuit de Bovenstraat en  Pastoor Janssenstraat leidt hier dagelijks tot een grote verkeerschaos. Oversteken  tijdens de spits is haast onmogelijk over deze drukke verkeersader.  Bijkomend zorgwekkend effect is dat veel mensen rond dit tijdstip de frituur en het Italiaanse restaurant bezoeken en dit tot extra drukte leidt. Even voorbij de kruising staat echter wel een  verkeerslicht bij de oversteekplaats voor voetgangers. Dit zou (eventueel met wat aanpassingen) tijdens de spitsuren in werking gezet kunnen worden zodat het verkeer daar gestructureerder en veiliger verloopt.

 

Patrick en Jos hebben deze suggestie met een aantal (brandende) vragen voorgelegd  aan het college. We zijn benieuwd naar de beantwoording en zullen  ons maximaal inspannen deze onveilige situatie op te lossen. Wordt vervolgd.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Goede zaak dat Patrick Brouwers en Jos Schlössels aandacht hebben voor lokale verkeersveiligheid en dit serieus nemen, ik ga stemmen op het CDA in 2019!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *