gob stelt vragen inzake het bouwplan op de voormalige schoollocatie Einighausen

Raadslid Ingrid Knops-Verjans van de politieke groepering gob heeft vragen gesteld inzake het bouwplan op de voormalige schoollocatie in Einighausen.

In een brief aan de bewoners van Einighausen op 23 december 2022 is te lezen dat Mulleners Vastgoed door de stijgende bouwkosten, oplopende tekorten aan grondstoffen en aanhoudende onzekerheden op dit gebied besloten heeft het bouwplan niet uit te voeren. De gob fractie is al enige tijd in gesprek met de dorpsplatformen van Einighausen en Guttecoven betreffende de leefbaarheid in de dorpskernen. De leefbaarheid is o.a. gekoppeld aan het faciliteren van meer woningen in deze dorpskernen. De huidige ontwikkeling is volgens de gob fractie dan ook zeer teleurstellend.

De gob fractie maakt zich ernstig zorgen over het verdere verloop van andere nog te realiseren woningbouwplannen in de dorpskernen van onze gemeente Sittard-Geleen. Naar aanleiding hiervan heeft gob een aantal vragen aan het college van B&W van Sittard-Geleen gesteld zoals;

  • Wanneer is het college geïnformeerd door Mulleners Vastgoed?
  • Welke partijen zijn van deze ontwikkeling op de hoogte gebracht en wanneer?
  • Zijn er andere projectontwikkelaars benaderd om op deze plek een bouwplan te ontwikkelen?
  • Wat zijn de concrete stappen die het college gaat zetten om alsnog op deze plek woningen te realiseren
  • Kan het college de raad actief op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen omtrent deze bouwplannen?
  • Hoe aannemelijk is het dat bij andere nog te realiseren bouwplannen in de dorpskernen zich hetzelfde probleem zal voor doen zoals nu in Einighausen het geval is?
  • Wat is de strategie om de bouwplannen in de dorpskernen niet te laten stagneren?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Stel voor om woningverenigingen betaalbare starterswoningen te laten bouwen! De projectontwikkelaars willen alleen maar bouwen voor het midden en hogere segment. Desnoods een serie semi permanente woningen plaatsen die geschikt zijn om jonge starters uit eigen omgeving/dorp in de dorpskernen te behouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *