Levensgrote Um siert rotonde Born

Een zes meter hoge stalen Um siert sinds zaterdag 13 mei de rotonde in het centrum van Born. De enorme replica van het OLS-beeld is midden in Born geplaatst met het oog op het Oud Limburgs Schuttersfeest, dat op 2 juli aanstaande in Born gehouden wordt. 

,,Born komt steeds meer in de OLS-sfeer,” constateert Cliff Verjans, die binnen de OLS-organisatie onder meer verantwoordelijk is voor sponsoring en programmering. ,,En we zochten al een tijdje naar een mooie manier om de kale rotonde Parkweg/Kerkstraat in het teken van het OLS te plaatsen. Tijdens een gesprek met sponsor L&P Services in Geleen kwamen we op het idee om een grote stalen Um op de rotonde te zetten.” 

Peter Lintsen van L&P zorgde voor het ontwerp en de Pepels Groep uit Urmond werd ingeschakeld om ervoor te zorgen dat het stalen gevaarte op basis van uitgebreide constructieberekeningen stabiel staat de komende maanden. Want de UM die gemaakt is van cortenstaal, weegt ongeveer 860 kilo. 

De Um blijft sowieso staan tot begin juli, als in Born het OLS plaatsvindt. Vanaf 24 juni zijn er overigens al activiteiten op het feestterrein. Dan is namelijk het sponsorschieten. Het Kinjer OLS is op 27 juni en het OLS met 135 schutterijen wordt op 2 juli gehouden.  

Op https://youtu.be/xZNfzc7rIHw  is te zien hoe de zes meter hoge Um zaterdagmorgen in alle vroegte op z’n plek werd gehesen. 

Een levensgrote UM is zaterdag op de rotonde in het centrum van Born gezet, met het oog op het OLS dat op 2 juli in Born wordt gehouden. Foto Sjoerd Smeets 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *