Markante plek D’n Um in logo OLS 2023

Burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen en ontwerper Lars Dullens hebben zaterdag 15 oktober het logo onthuld van het OLS 2023, dat in Born plaatsvindt. Voor de eerste keer is het overwinningsbeeldje D’n Um  verwerkt in het logo. ‘Biejein in Bor’ is de slogan die de organiserende stichting heeft gekozen. Daarmee wordt onder meer de saamhorigheid in de schutterwereld onderstreept.

,,Naast d’n Um is er nog een typisch schutterijattribuut verwerkt in het logo het OLS 2023, te weten een koningsschild,” zegt Lars Dullens, de uit Born afkomstige ontwerper van het logo. ,,In het schild zijn de silhouetten verwerkt van markante Bornse gebouwen.” De organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest 2023 heeft er voor gekozen om de vlaggen van Nederlands- en Belgisch Limburg in het logo te verwerken.

Biejein in Bor is dus de slogan die bij het OLS 2023 hoort. ,,Dat kun je op verschillende manier uitleggen”, laat voorzitter Pieter Meekels van de Stichting OLS Born 2023 weten. ,,Naast de genoemde saamhorigheid, betekent dit ook dat op 2 juli 2023 de beide Limburgen elkaar treffen in Born en dat het dorp Born gastvrij de schutters ontvangt.”

Reclamebureau Marker Media, dat deze week een nieuwe vestiging in Sittard betrok,  ontwerpt de komende tijd aan de hand van dit logo een herkenbare huisstijl voor het OLS 2023.

Burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen en ontwerper Lars Dullens onthullen onder het toeziend oog van stichtingvoorzitter Pieter Meekels het logo van het OLS 2023.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *