Nieuwe muziekschool Sittard-Geleen

MuziekschoolSittard-Geleen.nl is een nieuwe muziekschool in de gelijknamige gemeente die sinds 1 juni in de lucht is. Een innovatief concept, een muziekschool in webshopvorm, stelt de consument in staat zonder verdere inschrijving een lespakket te bestellen om vervolgens flexibel op locatie van een docent, online of aan huis binnen een bepaalde periode te verzilveren. Er is een zomeraanbod, (beginnende) bands en soloartiesten kunnen een coach inhuren en muziekworkshops voor particulieren, scholen en bedrijven behoren ook tot het assortiment.

Projectmanager van MuziekschoolSittard-Geleen.nl is Sittardenaar Jos Kamps, die de afgelopen jaren regelmatig masterclasses in zijn geboortestad verzorgde. Als manager Muziek bij SKVR Rotterdam, het grootste centrum voor de kunsten van Nederland, ontdekte hij dat inschrijvingen, wachtlijsten en jaarcontracten met opzegtermijnen zowel de instelling als de consument veel tijd en energie kosten: “We leven in een haastige tijd, in een consumptiemaatschappij. We ‘zitten’ dag en nacht op onze telefoon, gaan niet meer de deur uit om te shoppen en als we binnen enkele muisklikken niet komen waar we willen zijn, haken we af. Voor de muziekles geldt hetzelfde: de consument wil direct starten en het liefst nergens aan vastzitten of geregistreerd staan.”

Door de coronacrisis zijn we wakker geschud en versneld gewend geraakt aan online leren en communiceren. Online muziekles is bewezen effectief, mede dankzij steeds stabieler internet. MuziekschoolSittard-Geleen.nl wil naast de lessen op locatie, inspelen op de vraag naar deze eigentijdse en tijdbesparende lesvorm. Als conservatoriumdocent en basgitarist bij diverse Amerikaanse artiesten heeft Kamps een internationaal netwerk opgebouwd. “Kennis ligt wereldwijd voor het oprapen en was nog nooit zo bereikbaar. Enthousiastelingen kunnen op MuziekschoolSittard-Geleen.nl shoppen voor en genieten van (online) muziekles en masterclasses van internationale topdocenten.”

www.MuziekschoolSittard-Geleen.nl
www.facebook.com/MuziekschoolSittardGeleen

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *