Ontmoetingsdagen voor Senioren in Born

Sociale contacten en fysieke activiteit zijn belangrijk voor het welzijn van mensen, zeker voor ouderen. Ouderen die niet of nauwelijks in contact komen met anderen, bewegen doorgaans ook niet veel. En dat heeft een negatief effect op hun gezondheid. Door ouderen deel te laten nemen aan (sociale) activiteiten, blijven zij actief. In de gemeente Sittard-Geleen worden daarom in 2019 in elk stadsdeel ontmoetingsdagen georganiseerd, speciaal gericht op senioren.

Burgers van 50 jaar en ouder zijn welkom bij een ontmoetingsdag in hun stadsdeel. Tijdens deze middagen staan het sociale aspect, anderen ontmoeten, met elkaar in gesprek gaan en samen actief bezig zijn centraal. Senioren ervaren hoe positief hun gezondheid is en gaan zelf aan de slag met leuke en leerzame activiteiten gericht op voeding en bewegen.

Actief blijven deelnemen aan de samenleving Veel ouderen zien de samenleving snel veranderen. Om dat bij te kunnen benen, is het belangrijk dat ze op de hoogte blijven van de ontwikkelingen. Ecsplore informeert de ouderen daarom tijdens de informatiedagen ook over beweegaanbod in de buurt en helpt de mensen indien nodig op weg naar een actiever en socialer leven. Blijven bewegen is immers belangrijk voor de gezondheid, zelfstandigheid en zelfredzaamheid van iedere senior. Bovendien draagt het bij aan het gevoel dat ouderen actief onderdeel zijn en blijven van de samenleving, zodat zij niet in een isolement raken.

Gratis deelname Inwoners van 50 jaar en ouder zijn van harte welkom. Deelname is gratis. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. De geplande ontmoetingsdagen in elk stadsdeel, het programma en meer informatie is te lezen op www.ecsplore.nl/ontmoetingsdagen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *