Ook Sittard-Geleen voert jeugdlintje in!

De gemeente Sittard-Geleen voert alsnog een jeugdlintje in. Een amendement op initiatief van fractievoorzitter Patrick Brouwers (CDA) en zijn collega raadslid Phil Boonen (DNA) is op donderdagavond unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

Reeds in maart 2019 stelde Brouwers aan het destijds zittende college schriftelijke vragen over het invoeren van een jeugdlintje. De inmiddels 25-jarige Sittardenaar gaf toen al aan dat hij jongeren graag zo vroeg mogelijk enthousiast wil maken om zich als vrijwilliger of bijvoorbeeld als mantelzorger in te zetten. Hij ziet in een jeugdlintje hiervoor het perfecte middel. Toen werden zijn vragen negatief beantwoord door het college. Brouwers liet het hier dus niet bij zitten.

Op dit moment zijn er natuurlijk al jongeren die iets bijzonders hebben gedaan of zich belangeloos en uitzonderlijk inzetten voor anderen of de gemeente Sittard-Geleen. Zij komen nu echter niet in aanmerking voor een koninklijke onderscheiding, omdat een lange periode van maatschappelijke inzet een bepalend criterium is.

Veel andere gemeenten, waaronder diverse buurgemeenten van Sittard-Geleen, voerden eerder al een lintje voor jongeren in. In de raadsvergadering van afgelopen donderdag reageerde de burgemeester positief op het voorstel om dit ook in te voeren in Sittard-Geleen. Voor het uitreiken van jeugdlintjes is een zeer beperkt budget nodig. Bovendien heeft het college in de begroting voor 2021 geld voor jongerenparticipatie gereserveerd, waarmee het aangeeft waarde te hechten aan de maatschappelijke inzet van jongeren in de gemeente.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *