St.Joep Markt 2022

Op zaterdag 19 maart 2022 is het weer tijd voor de grootste en gezelligste jaarmarkt van heel Nederland: de St. Joep markt. Duizenden bezoekers komen vanuit de hele Euregio een bezoekje brengen aan deze jaarmarkt met standwerkers en marktkooplui die allerlei producten aan de man brengen. De afgelopen twee jaar is de St. Joep markt helaas niet door kunnen gaan vanwege COVID 19. Momenteel is het nog heel moeilijk in te schatten of een St. Joep markt in 2022 mogelijk is. Voor veel standwerkers en marktkooplui is de St. Joep markt een hoogtepunt in het jaar, niet alleen vanwege de gezelligheid, maar natuurlijk ook omdat dit een zeer rendabele marktdag is, de inkomsten zijn voor veel standwerkers en marktkooplui dan ook onmisbaar. Ook de ondernemers in de binnenstad van Sittard profiteren rijkelijk van de grote stroom aan bezoekers.

gob zou het zonde vinden als er in 2022 wederom geen St. Joep markt zou plaatsvinden, we hebben er natuurlijk alle begrip voor als dit vanwege de COVID 19 niet mogelijk is. gob denkt graag in kansen en mogelijkheden en stelt dan ook het volgende aan het college voor.

Mocht op enig moment het besluit genomen worden om de St. Joep markt niet te laten doorgaan op 19 maart 2022, dan vragen we ons af of het mogelijk is om de St. Joep markt, een groots evenement, belangrijk voor Sittard-Geleen en de hele Euregio, op een later moment in het jaar te laten plaatsvinden.

Raadslid Marcel Claessens van gob heeft hierover een aantal vragen aan het college van B&W gesteld,

1). Is het College het met gob eens dat de St. Joep markt een bijdrage levert aan de positieve uitstraling van Sittard-Geleen en Sittard in het bijzonder?

2). Is het College het met gob eens dat de St. Joep markt in financieel opzicht een belangrijk evenement is voor standwerkers, marktkooplui en ondernemers in de binnenstad van Sittard en dat ook voor deze ondernemers, in deze tijden, iedere euro welkom is?

3). Standwerkers, marktkooplui en ondernemers in de binnenstad van Sittard hebben behoefte aan duidelijkheid en willen op enig moment weten waar ze aan toe zijn, zodat ze ook rekening kunnen houden met hun inkoop. Anderzijds willen we het moment zo lang mogelijk afwachten om de meest actuele COVID richtlijnen te kennen. Kan het college aangeven wanneer een mogelijk aflassingsbesluit genomen gaat worden?

4). Is het College bereid, indien er besloten wordt om de St. Joep markt op 19 maart 2022 te annuleren, het evenement, in overleg met een vertegenwoordiging van de standwerkers/marktkooplui en de ondernemers van de binnenstad, te verplaatsen naar een later moment in 2022? Indien nee, waarom niet?

5). Indien het College besluit medewerking te verlenen aan een alternatieve datum in 2022, is het college bereid de Raad hierover tijdig over informeren?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *